Åpning for besøk Lødingen Sykehjem

Etter en helhetlig vurdering av nåværende smittesituasjon i Lødingen kommune, sammenholdt med behovet hver enkelt kan ha for å møte nære pårørende, er det besluttet å åpne opp for besøk, forutsatt at smitterisikoen ved dette vurderes lav.

Generelle retningslinjer vedrørende besøk i institusjon Lødingen sykehjem:

• Pårørende som har luftveissymptomer, mistenkes for eller har bekreftet covid-19, skal ikke komme på besøk.
  • Når en beboer ligger for døden gjøres det unntak fra besøksrestriksjonene, slik at de nære pårørende får være til stede i livets sluttfase.
  • Antall besøkende er avhengig av at anbefaling om å overholde 1 meter avstand til hverandre når de er på rommet sammen med pasient.
  • Alle besøkende skal skrive seg inn/ut av besøksprotokoll (også ved besøk ute).

Generelle smittevernhensyn ved alle besøk:

• Håndhygiene utføres rett før og etter besøk.
    • Det anbefales 1 meters avstand samt unngå fysisk kontakt for å redusere risiko for smitte.
    • Det er ikke mulighet for servering. Medbragt mat og drikke kan benyttes inne på rommet med pasient. Husk håndvask før mat serveres og inntas.

• Besøk ute:

• Besøk ute tillates. Besøk avtales i forkant.
  • Etter anbefaling fra FHI skal det føres besøksprotokoll og besøkende må derfor melde sin ankomst i henhold til lokale avtaler. Besøksloggen vil hjelpe oss med nærkontaktsporingen.

• Besøk inne:

• Vi tillater besøk.
  • Besøk foregår på pasientens rom. Etter anbefaling fra FHI skal det føres besøksprotokoll.  Besøksloggen vil hjelpe oss med nærkontaktsporingen.
  • Besøkende må unngå å berøre vegg/håndtak og lignende, mens de beveger seg mellom pasientrommet og ytterdøren.
  • Pårørende skal ikke oppholde seg i fellesarealer. Toalett benyttes på rommet.

Lødingen kommune 02.06.20
    Irene Jakobsen Waage                                       Marta P. Strand