Korona: Smittetilfelle i Lødingen kommune

En person som oppholder seg i Lødingen kommune har søndag 27. september testet positivt for covid-19 (koronasmitte). Prøveresultatet forelå sent mandag kveld, 28. september. Vedkommende er satt i isolasjon.

Smittevernlegen i kommunen har vært i kontakt med personen og kartlagt bevegelser fra ankomst på Harstad/Narvik lufthavn Evenes, torsdag 24. september.

Personen kom til Lødingen for å delta i et jaktlag i vestre del av kommunen. Vedkommende har hatt nærkontakt med ett annet medlem av jaktlaget. Denne personen er satt i karantene.

Inntrykket er at personen som er smittet har opptrådt på en ansvarlig måte fra første antakelse om mulig smitte. Personen som har fått påvist smitte har tatt forholdsregler i smittevernperspektiv som gjør at risiko for smittespredning etter ankomst til Lødingen anses å være liten, jfr. Folkehelseinstituttets kartleggingsverktøy.

Kontaktperson i kommunens beredskapsledelse er ordfører Hugo Jacobsen, tel 907 91 832.