Lyst til å flytte arbeidsplassen din til til Lødingen?

Lødingen kommune starter fra 1. september opp et nytt prosjekt som har til hensikt å legge til rette for å ta med seg arbeidsplassen sin til vår kommune.

Kontaktpersoner:

Hugo B. Jacobsen, ordfører – Epost: hugo.jacobsen@lodingen.kommune.no  Mobil: 90 79 18 32

Arnold Aalmo, Næringsutvikler – Epost: arnold.aalmo@lodingen.kommune.no Mobil: 90 89 47 32

Kom til Lødingen Næringshage

Prosjektet skal gå over 2 år og har som mål å få tilflyt av arbeidsplasser som ikke nødvendigvis trenger å være på en konkret plass. Den utviklingen som har vært innenfor data-løsninger har åpnet opp for langt mere fleksibilitet  Gjennom koronapandemien har mange fått muligheten til å teste ut hjemmekontor, og man ser at det har fungert svært godt.

I Lødingen kan vi tilby gode kontorfasiliteter i Lødingen Næringshage. Her stiller vi i først omgang 5 kontorer til disposisjon for de som måtte ønske å ta med seg arbeidsplassen sin hit. Ved Næringshagen er det 80-90 mennesker som jobber innenfor en rekke områder.

Lødingen Næringshage huser blant annet  Zalaris, som er den suverent største aktøren. I tillegg finnes det ansatte fra selskaper som GK Inneklima, Telenor, Oneco, og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, samt tannlege for å nevne noe. Å skulle du få behov for å holde på formen, ja da finner du også eget treningssenter i Næringshagen.

I Lødingen Næringshage er spekteret stort, og miljøet godt.

Klikk for stort bildeKlikk for stort bilde

Bilder: Lødingen Næringshage.
Øye i Stein av Anish Kapoor.
Del av Skulpturlandskap Nordland.

Om Lødingen

Lødingen kommune med sine 2005 innbyggere er en trivelig kommune, tettstedet har et urbant preg med et godt utvalg av forretninger. Vest i kommunen finner du Vestbygd med sin ville og vakre natur. Her er mulighetene mange enten du liker deg på fjellet eller ønsker deg en flott båttur med muligheter for fin fangst.

På Lødingen finner du blant annet 3 matvarebutikker, sportsbutikk, bensinstasjon, bilverksted, byggvare, mekanisk verksted, rørlegger, marina&fritid, 2 frisørsalonger, 2 salonger for hud og velvære, blomsterbutikk, og vinmonopol.

Liker du å gå ut å spise finner du både Lødingen Brygge og Mama Rosa sentralt plassert i sentrum av tettstedet, 5-10 minnutters gåtur fra Næringshagen. I Vestbygd finner du Offersøy feriesenter og Den sorte Gryte som ikke bare tilbyr flotte opplevelser, men også god mat for enhver smak.

Frivillighet og organisasjonsliv:

I kommunen vår har vi også et rikt utvalg av frivillige lag og foreninger.

Lødingen Idrettslag er det største, og tilbyr handball, fotball, ski, alpint og orientering. For de som liker musikk så finnes det gode tilbud gjennom Lødingen Musikkforening, Lødingen Skolekorps, Lødingen Paradekorps, og vi har selvfølgelig eget drillkorps. Så skal vi heller ikke glemme at Lødingen er «Bygda som sykler». Vi har en engasjert sykkelklubb som blant annet arrangerer to faste ritt hvert eneste år. Begge rittene trekker til seg folk utenfra, og setter sitt preg på tettstedet når de pågår.

Totalt finnes det rundt 40-50 frivillige lag og foreninger i kommunen. Fordelt både på tettstedet og i Vestbygd.

Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde

Klikk for stort bilde Bilder:Bankfjæra, sentralt plassert.
Nye Lødingen skole
Lødingenhallen med aktivitet

Festival, sjømat, kultur, og kysthistorie

I kommunene vår arrangeres det hvert år 2 store arrangement om sommeren. Det mest kjente er kanskje Sjømatfestivalen som samler flere tusen ivirge festivaldeltakere. Her treffes masse folk, og festivalen brukes ofte av utflytta Lødingsværinger til å komme heim. Festivalen er ikke bare til for å fremme god sjømat, men også en festival hvor kultur står i sentrum. Festivalen arrangeres i juni måned.

Kystkulturdagene i Vågehamn i Vestbygd, arrangeres hvert år av Lødingen Kystlag. Som kystkommune har Lødingen en sentral geografisk posisjon langs leia til Tjeldsundet. Kommunen har en lang historie, ikke minst som tilholdssted for statslosene. Kystkulturdagene foregår i juli, og samler mye folk i trivelige omgivelser. Kystkulturdagene er kjent for å by på mange opplevelser både for de unge og litt eldre.

Ønsker du å vite mer om vårt prosjekt? Ta kontakt med oss for en hyggelig prat.

Fakta om Lødingen kommune – bygda som sykler

Innbyggere: 2005 (pr 1.4.21)

Her finner du blant annet;

• Nye Lødingen skole ble åpnet høsten 2019
  • Storsalen, kultursal med plass til 250 mennesker (2019)
  • Læringsverkstedet Barnehage åpnet i 2016 (3. plass på Kommunebarometeret 2020)
  • Lødingenhallen m/basseng renovert 2020/2021