Koronaviruset

Klikk for stort bilde12 oktober ble det påvist smitte hos en person bosatt i kommunen.
Det pågår smittesporing, og  oppfordringen til innbyggerne er å følge generelle smittevernråd.

Følg ekstra med på egen helse i dagene fremover. Hold deg hjemme, og meld deg for korona test med minste tegn på sykdom.

Test deg om du får symptomer på luftveisinfeksjon som sår hals, tett nese, snørr, feber, vondt i kroppen eller tung pust og hold deg hjemme inntil negativt svar foreligger. Dette gjelder uansett om du kun har milde symptomer, og om du er vaksinert eller ikke. Dette gjelder også barn og ungdommer.

Ta kontakt på koronatelefonen tlf. 477 04 943 (kl.10.00-15.00/mand-fred.)

Disse reglene og rådene gjelder i En normal hverdag med økt beredskap

Når vi går over til en normal hverdag, fjernes alle restriksjoner innenlands, med unntak av kravet om å gå i isolasjon hvis du er syk med covid-19.

– Meteren gjelder ikke lenger. Vi kan da være sammen på samme måte som tidligere.

Vi opphever begrensningene på hvor mange som kan være sammen på arrangementer.

Det er slutt på krav om bordservering og innslipps stopp på kafeer og restauranter.

Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, bør du fremdeles teste deg. Det gjelder også vaksinerte.

Hvis du blir smittet med korona, må du isolere deg for å unngå å smitte andre. Det vil ikke være en anbefaling, men en regel som du kan få bot for å bryte.

Det anbefales at uvaksinerte som bor sammen med en som er blitt smittet, tester seg eller går i karantene. Det gjelder uavhengig av om man får symptomer eller ikke. Andre uvaksinerte nærkontakter trenger ikke å gå i karantene, men bør ta en test.

– Vi beholder rådene vi har blitt så godt kjent med: Om å vaske hendene ofte, hoste i et lommetørkle eller i albuekroken og holde oss hjemme hvis vi er syke.

Skaff deg oppdatert informasjon fra nasjonale myndigheter på Folkehelseinstituttets hjemmeside, www.fhi.no.

Beredskapsledelsen gir en sterk anbefaling om å la seg teste for Covid-19. Også ved lette symptomer. Tidlig testing øker muligheten for effektiv smittesporing og at smittespredning blir brutt.
Ta kontakt på koronatelefonen tlf. 477 04 943 (kl.10.00-15.00/mand-fred.)

Viktig informasjon om smitteverntiltak i skole og barnehage - se:

Koronatelefon: 477 04 943. Lødingen Kommune  har opprettet egen telefonitjeneste i forbindelse med den pågående pandemien. Tjenesten vil være åpen mellom 10.00-15.00, mandag-fredag. Her vil du få svar på spørsmål om Covid-19. Koronatelefonen vil være drevet av helsefaglig personell fra kommunen.

Kommunen følger Folkehelseinstituttets veiledning. Vi gjør oppmerksom på at situasjonen kan endre seg raskt. Pålegg, råd og veiledning kan bli endret fortløpende.