Velkommen til Lødingen

Lødingen er geografisk sentrum i Hålogaland, Nord-Norges mest folkerike område.
E6 og E10 knyttes sammen i Lødingen og er innfallsport til Lofoten, Vesterålen og Harstadregionen. Evenes lufthavn, Harstad, Narvik, Sortland og Svolvær er 50-90 min. biltur unna.

.

Lødingen er en flott kommune som er et godt sted å vokse opp. Passe liten, passe stor – tilbudene du trenger er nært deg.

 

Du blir deltaker i et levende samfunn med et dynamisk næringsliv og et yrende kulturliv. Sjømatfestivalen og Sommer Lødingen er godt kjent også utenfor kommunens grenser. Spennet er stort; en nydelig badestrand midt i sentrum, en kino med det siste nye, idrettshall, musikkforening og teater lag.

 

Vi har en flott småbåthavn, og rett utenfor venter en fantastisk skjærgård. Her hiver du ut snøret og får torsk eller sei som kan tilberedes på en kritthvit sandstrand i Svellingen. Vi har Møysalen Nasjonalpark, vakre Øksfjorden og flotte turløyper spredt omkring, til glede sommer som vinter.

 

Er du og dine av den sportslige sorten kommer du til å finne deg til rette; håndball og fotball, ski, sykling og dykking, for å nevne noe. Til og med et lite alpinanlegg har vi, ved siden av lysløypa. Det lokale treningssenteret brukes flittig. Og har du kajakk, så har vi et eldorado å tilby.

 

Vi har en rekke lokale bedrifter som etterspør dyktige medarbeidere. Eller ta med deg din egen bedrift! 

 

Mørketidsmennesket ber deg på middag.

Midnattsolmennesket spør deg om en tur på fjellet eller fjorden.

Høstmennesket ber deg i strandkantens gapahuk med noe varmt på termosen.

Vårmennesket hilser blidt på deg.

Vi tar deg imot.. 

Lev det gode liv i Lødingen Kommune.