EHF faktura

EHF er statens format for elektronisk fakturering. Statlige etater, kommuner og stadig flere private virksomheter krever å få faktura i EHF-format. Du kan sende EHF-faktura til Lødingen kommune like enkelt som å sende faktura på papir eller som e-post.

Hvem kan sende EHF faktura?

Alle statlige organisasjoner krever faktura i EHF-format. Fra og med 1. januar 2015 er også alle norske kommuner pålagt å kunne ta imot EHF-fakturaer. Også en del bedrifter har gått over til EHF og godtar ikke lenger fakturaer på papir.

Alle bedrifter med et økonomiprogram kan velge å motta i EHF-format.

Hvordan sende en EHF-faktura?

Du oppretter en EHF-faktura akkurat på samme måte som om du skulle sende den på papir eller som e-post. Det eneste du behøver å gjøre, er å registrere kundens organisasjonsnummer. Lødingen kommune har organisasjonsnummer 945 468 661. Det gjør du enten i kundelisten, eller når du har laget en regning og skal velge forsendelsesmåte.

Dersom du har registrert en kunde med organisasjonsnummer, vil din økonomiprogram automatisk sjekke nummeret opp mot det sentrale adresseregisteret for EHF. Dersom mottakeren kan motta EHF-fakturaer, vil fakturasystemet foreslå å sende fakturaen i EHF-format. Du behøver heller ikke tenke på om du har riktig e-post- eller postadresse.

Organisasjonsnummeret til kunden er elektronisk adressen.

Tilsvarende løsning for privatkunder kalles eFaktura. Hovedforskjellen er da at fakturaen sendes direkte til betalers nettbank. 

OBS! Lødingen kommune kan ikke motta EHF-faktura til Lødingen Havn KF eller Kirkelig fellesråd.

Adresse

 • Besøksadresse
  Rådhusvegen 27
  8410 Lødingen
  Se kart
   
 • Postadresse
  Postboks 83
  8411 Lødingen
   
 • Organisasjonsnummer
  945 468 661
 • Kontonummer
  4612 35 55643 (nytt)

 

Tilgjengelighetserklæring