Trude Vollheim ny kommunedirektør

Kommunestyret i Lødingen har i dag besluttet å tilby Trude Vollheim stillingen som kommunens nye kommunedirektør. Det blei klart i dag etter at innstillingen fra et enstemmig ansettelsesutvalg blei fulgt opp i kommunestyret.

Trude Vollheim har 30 års erfaring som leder på ulike nivåer fra flere offentlige organisasjoner. 

Hun har hatt ulike lederroller i Arbeidsmarkedsetaten i Nordland (nå NAV), hun har vært likningssjef i Stjørdal og Meråker, vært regiondirektør For Skatt Midt-Norge og Direktør for Arbeidstilsynet. 

Før hun startet sin karriere innen det offentlige, jobbet hun som rådgiver på VINN (Veiledningsinstituttet i Nord Norge). 

Vollheim har en solid erfaring både fra operativ og strategisk ledelse, og hun har vært sentral i flere store prosjekter for Skatteetaten og hatt ansvaret for flere omstillinger både i Skatteetaten og i Arbeidstilsynet.

Ordfører Hugo Bongard Jacobsen er godt fornøyd med at Vollheim nå blir kommunens øverste administrative leder: 

«Trude Vollheim har alle de egenskapene som vi har sett etter, og vi får en dyktig leder som skal lede kommunen inn i en spennende tid med både muligheter og utfordringer. Vollheim er opprinnelig fra Lødingen Vestbygd, og kjenner kommunen fra før. Nå ser vi frem til et godt samarbeid som skal løfte kommunen i tiden som kommer»

Vollheim ser frem til å komme til Lødingen:

«Vi, min mann og jeg, har hatt et ønske om å komme nordover, nærmere min familie og naturen der oppe. Nå åpnet muligheten seg for oss begge. Vi gleder oss, men er selvsagt spent på hvordan det vil bli både i jobbsammenheng og privat. Første utfordring er å finne en grei plass å bo. I første omgang ønsker vi å leie.» 

Trude Vollheim vil etter planen tiltre stillingen den 15. september.